HADSUND EGNSMUSEUMS HISTORIE. 23. DEL

Julekalender 23. Dec. 2014

Jeg var ofte på besøg i banken, og var også med ved afsløringen af Palles modeller nogle dage før Dronningen indviede den nye bro i 1976. Derefter kom Palles bromodeller på museet, hvor de blev studeret og beundret af mange besøgende. Palle Billes bromodeller var også med på udstillingen ”At slå Bro på Dansk” i København i 1986.

Hele brobygningens historie blev samlet af Harald Christensen, Hadsund, der lige fra starten samlede alt der var i aviserne gennem årene. Det blev en flot samling indsat i flere ringbind med dato og årstal. Harald Christensen skænkede i 1988 hele samlingen til museet, hvor den blev udstillet og besøgende kunne se hvad der var sket på fjorden under brobyggeriet dag for dag.

76

Jeg indsamlede forskellige ”smådele” fra den gamle bro bl.a. den store topnøgle med bummen (ca 4 m lang), som 2-3 mænd kunne dreje det store svingparti med, broens gamle tågesignalhorn samt protokoller med mere.

77

5 tanker om “HADSUND EGNSMUSEUMS HISTORIE. 23. DEL”

 1. Hej. Ang. Palle Bille.
  Kan ikke rigtig finde noget om ham?
  Hed han Bech til mellem navn?
  Lavede han keramik?
  Uhrenholt Teglværk. Jeg har en platte lavet derfra. Er den noget værd? MvH. Anne Gitte Carlsen

  1. Ja han lavede også keramik, bla. nogle fine hatte med tørrede blomster som vægdekoration.

  1. Palle Bille arbejde i mange på Kjeldsens`trævarefabrik i Hadsund. Han flytte sammen med hustruen Ragna til Sjællandsgade 22 i HADSUND. Han har blevet bl.a. lavet en kopi af den gamle Hadsund Bro. Modellen kan ses i Marineforeningens lokaler – Bådsstræde i Hadsund. Jeg vil tro, at Falck Johannes Pedersens sønner kan fortælle lidt mere om Palle. Af dem er der et par stykker i Hadsund. Og den yngste er den meget benytte “skuespiller” i Fyrkatspille i Hobro.

 2. Jeg er pensionist og har i julegave fået en bog: Kort og godt om Danske broer, da jeg selv har arbejdet en del med byggeri af broer er det en spændende bog for mig.
  Jeg mangler fakta vedrørende hvem der var entreprenører på byggerierne.
  Jeg har fundet på de fleste broer ved at Google på nettet, men kan ikke finde noget navn på Hadsundbroen?
  Jeg har studeret artiklerne i jeres indlæg nr. 23 men kan se i har måske materiale hvor navne på entreprenører.
  Med venlig hilsen
  Leif Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *