Lyd

modstandsbevægelsens farver

egon larsenHadsundby.dk har været på besøg hos Egon Larsen, og det er blevet til en udsendelse på godt 45 min som man kan lytte til her på Hadsundby.dk, eller downloade udsendelsen på sin computer.
Egon fortæller levende om hvordan han oplevede krigen i Hadsund fra den startede til den sluttede.

Det byder på gode historier som f.eks. hvordan nogle hadsundere ydede deres egen lille modstands kamp mod tydanmarks-besættelseskerne , Egons tømrer og snedker arbejde på jyden og til triste historier om Ib Welling der blev skudt af tyskerne i krigens aller sidste dage.

Vi håber i vil syntes godt om det og at i vil skrive en kommentar.

Tryk på play knappen, lyt til udsendelsen og se med i billederne.

For afspilning klik her under pilen

1416750518_red_arrow

3 tanker om “Lyd”

 1. Per Andersen 27. juni 2010 at 11:48 #
  Det er rigtig godt, at “Hadsund BY” og Egon Larsen har fået kontakt med hinanden, således at hans enorme viden om hadsundegnen også bliver bevaret på denne måde. Egon Larsen har været min gode ven gennem mange år, og da vi har haft et fortrinligt samarbejde om både slægts- og lokalhistorie ved jeg, at han har lavet et enormt stykke arbejde, både for Hadsund Egnsmuseum og ved at hjælpe folk personligt. (Min slægt på mødrene side er fra Hadsund). Helt konkret er denne billedserie og Egons beretning fra krigens tid med til at bevare et stykke danmarkshistorie, som måske ellers ikke var blevet bevaret, men man skal heller ikke glemme at se hans egen hjemmeside, egonsarkiv.dk, hvor der ligeledes er god viden at hente om byens og egnens historie. Dog har jeg en enkelt bemærkning til et af de viste billeder. For mig at se stammer billedet af de mange flagsmykkede kister fra begravelsen på Årestrup kirkegård af de 11 nedskudte flyvere i Torstedlund Skov, men jeg er dog ikke helt sikker på det.
  Med venlig hilsen, Per Andersen, Aalborg.

 2. Hej Per
  Tak for din kommentar, vi er altså bare så glade når du, og andre gider deltage i vores lille hjemmeside. Det med billedet af de udsmykkede kister og engelske flyvere prøver jeg lige at spørge Egon om da jeg skal ringe til ham en af dagene.
  endnu engang tusind tak for dit bidrag.

  mvh. Hadsundby.dk

 3. Jeg kan med 100% sikkerhed sige, at billedet fra begravelsen er fra Aarestrup Kirkegård, hvor 11 allierede flybesætningsmedlemmer, nedskudt 20. april blev begravet 22. juni 1947,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *