Sjov vinterferie for børn i Hadsund

Skærmbillede 2015-02-08 kl. 18.34.50

Sjov vinterferie for børn i Hadsund

Onsdag 11. – fredag 13. februar kl. 11-15

Hadsund Egnssamling inviterer til gammeldags skriveværksted i vinterferien i uge 7, hvor børn og unge kan lære om datidens skriveredskaber og gammeldags skrift.

Onsdag, torsdag og fredag i vinterferien finder Hadsund Egnssamling sine gamle skriveredskaber frem fra gemmerne, så børn og barnlige sjæle kan prøve kræfter med datidens skriveredskaber og få et indtryk af, hvordan man kommunikerede før iPads, mobiltelefoner og PCere.

Der vil både være elektriske og ikke elektriske skrivemaskiner, og de mere fingernemme kan forsøge sig med pen og blæk, som man gjorde i gamle dage. Har man mod på at bevæge sig længere tilbage i historien, vil der også være fjerpenne fremstillet af gåsefjer, hvor fjerens spids er skåret således, at den kan opsamle en smule blæk og efterfølgende skrives med.

Her vil der være rig mulighed for at skrive rigtige breve til sine kære eller lave hemmelige dokumenter og forsegle dem med et rigtigt segl af voks. Samtidigt kan man få indsigt i, hvordan gammeldags skrift, f.eks. gotisk, så ud.

Skulle man blive tørstig op af dagen, vil der blive serveret kaffe og saft.

Der påregnes et materialegebyr på 10 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *