HADSUND EGNSMUSEUMS HISTORIE. 10. del

Julekalender 10. Dec. 2014

Købmand Hadsund

Jeg måtte skære de øverste hylder væk og gesimsen blev rykket ned, da der var lavt til loftet. Foran stod den gamle disk og på gulvet mellem for- og bagdisken var gamle kaffemøller opstillet. På bagdisken var forskellige redskaber, bl.a en vægt og flere gamle vægtlodder opstillet. I stalden, som havde været hønseri, brugte vi store spånplader til skillevægge og flere værksteder blev indrettet.

I rum nr 5 udstilledes huggehusredskaber, som de såkaldte ”træmænd” fra Skelund havde benyttet, træmændene var berømte viden om for deres fine træarbejde, som de kørte til Aalborg Marked med.

Hadsund museum bødker Niels Gades værktøj

I rum nr 6 udstilledes bødker Niels Gades værktøj og mange forskellige redskaber, blandt andet de lange høvle med lange lange ben i den ene ende, staver kunne stryges hen over høvlen ligesom på en afretterhøvl, men her var ingen stilbar land at støtte sig til, og smigel skulle ligge i hånden, det var svært især med staver på over to meters længde.

snedker - og tømrerværktøj

I rum nr. 7 udstilledes snedker – og tømrerværktøj m.m. som var indsamlet fra flere forskellige værksteder. Der var høvle der havde været en tur på valsen. Det nederste af en trappe fra en svendeprøve. En gammel lim ovn med lim potter til det varme lim og meget mere.

Snedker værksted Hadsund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *