Hadsund skole 1955-56

vi har modtaget:

Kære Hadsundby

hadsund-skoleI går sad jeg og legede med Google Earth og kiggede lidt på min gamle ferieby Hadsund. Jeg ville se, om der var nogle steder, jeg kunne genkende.
Så opdagede jeg, at mit gamle feriested, skolen, var lavet om til kulturcenter.

Ved hjælp af Google søgte jeg på sider, der kunne fortælle om skoleflytningen. Her fandt jeg så jeres side. Det var sjovt, at se alle de gamle billeder af jernbanen.
Jeg har mange gange kørt med toget fra Ålborg til Hadsund. Jeg sejlede med Jens Bang eller H.P. Prior fra København til Ålborg.

Jeg kom i Hadsund i mine sommerferier i årene 1948 til 1958. Min onkel var pedel på skolen, så jeg havde en dejlig legeplads i ferien. Min moster og onkel hed Olga og Harald Sørensen.

Jeg søgte efter billeder fra skolen på jeres side, men kunne ikke finde nogen. I har måske ikke nogen?
Jeg vedhæfter nogle billeder af skolen fra 1955-56. Der er også et enkelt af min mormor fra hendes have i Østergade 13. Sådan ser haverne vist ikke ud mere.
Hvis I kan bruge billederne på jeres hjemmeside, er det OK med mig.

Det kunne vi skam 🙂

8 tanker om “Hadsund skole 1955-56”

  1. Bjørn Funch 10. marts 2012 at 22:42 # 
Hej Jack, Det er din oldemor på billedet. Hvis jeg husker rigtigt, så hed Kristas søn Jørgen og han er min fætter. Der var også en datter, som jeg ikke husker navnet på. Jeg har ikke set Jørgen siden en gang i 50erne. De boede på Nørrebro. Min mor hedder Elna Danielsen og er fra 26. maj 1908, døbt i Visborg sogn og er datter af Maren. Jeg ved ikke, om jeg må skrive min email her, men “Hadsund By” må gerne give den til dig. Hilsen Bjørn Funch

  2. Hadsundby.dk 15. juni 2009 
Vi tænker lidt på hvor mon sådan et kæmpe Neon byvåben skilt der drejer befinder sig i dag ???? Nu lykkedes det jo i fællesskab at finde kokken så er der nogen der ved om Neon skiltet eksistere endnu. Og tænk at der har siddet sådan et skilt på taget af Hadsund skole , det ville de unge da sikkert syntes ville være super i dag ha ha men 1950′erne var vel også der hvor neon skilte var det hippeste.
  3. Hjørdis Rasmussen 22. juni 2009 at 11:41 # 
Kære Bjørn Funch. Hvor hyggeligt med fotos fra vores gamle skole, som jo nu desværre næsten er væk!
Der dukker mange gode minder op, også om Olga og Harald, som var nogle flinke mennesker, som var med til at sætte deres præg på skolens liv. Harald måtte mange gange være bussemand, når vi lavede noget i skolegården. som ikke var helt godt, så lød det “Pedel-Harald kommer..” og så var det med at komme afsted. Når jeg i dag hører betegnelsen pedel, ser jeg altid Haralds ansigt for mig, pudsigt efter så mange år, men det var jo den første af slagsen jeg stiftede bekendtskab med!
Fotoet af din mormor fra Østergade vil jeg printe ud og tage med til min mor, som helt sikkert kendte hende – også tak for det!
Venlig hilsen
Hjørdis Rasmussen
  4. Bjørn Funch 14. juli 2009 at 09:53 # 
Kære Hjørdis Rasmussen
Tak for dine pæne ord om mine billeder og dine søde ord om Olga og “Pedel-Harald”. Det er dejligt med alle de gode gamle minder og jeg er glad for, at andre også kan få glæde af mine billeder. Der er bl.a. en tidligere skoleklasse, der vil bruge et af dem i Facebook.
Min mormor hed Maren Pedersen (tidligere Nielsen og Danielsen). Hun er født i 1880, hvis din mor skal have en idé om hvor gammel hun er. Hendes sidste år boede hun i Kirkegade over for Realskolen.
Med venlig hilsen
Bjørn Funch
  5. Kurt Sauer 5. januar 2010 at 15:23 # 
Jeg ser pedel Harald for mig, jeg kan huske når han om vinteren kom ind i timen, og smed en spand koks på ovnen i klasseværelset.Dejlige billeder af den gamle skole, det bringer minder frem.Jeg begyndte i Hadsund skole i 1946, så det er nogle år siden,men når man ser billedet af den gamle skole, står det hele lyslevende for en.
Venlig hilsen
Kurt Sauer
  6. Jack thomsen 10. marts 2012 at 21:32 # 
Bjørn Funch
Hvis din mormor er maren danielsen født nielsen d.4 feb. 1880 i visborg sogn. hun er min oldemor . hun havde en datter der hed krista mortince danielsen.(min mormor)
jeg har siddet længe og svedt (slægts forskning) over om min oldemor blev gift igen da min oldefar døde i 1914, men har ikke kunne finde noget. nu fandt jeg en ny brik.
Jeg har selv som lille sejlet fra københavn til Aalborg med min mormor og morfar for at besøge familien i hadsund.
jeg skal senere på måneden gennemgå en del billeder fra hadsund sammen med min mor for at få sat navne på, så jeg vil vende tilbage, hvis jeg skulle finde nogle med vores fælles forfædre på.
mvh 
jack thomsen

  7. Hadsundby.dk 10. marts 2012 at 22:58 # 
Man må skrive lige hvad man vil her på Hadsundby.dk , men vi skal straks sende e-mailen til Jack.
mvh
 Hadsundby.dk

  8. Jeg gik i Hadsund skole omkring 1943-44-45. Og jeg søger oplysninger om stedet. For mig, var det en stor firkantet bygning med store vinduer. Men Tyskerne overtog den, så vi blev forflyttet til et lille rødt hus nede i nærheden af fiskerihavnene. Var der to skoler, en kommuneskole og en realskole? Huset eksisterer endnu og er privat beboelse. Hvad er der blevet af den skole?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *