HADSUND EGNSMUSEUMS HISTORIE. 5. del

Julekalender 5. Dec. 2014

Dengang udførte Skånvad anlægsgartneri rundt omkring i hele Jylland og var sjældent hjemme. Hvordan det var gået til med Marineforeningen ved jeg ikke; men Ove Hvims der i mellemtiden var blevet marineforeningsformand gik senere til fru Skånvad og lånte nøglen til Sprøjtehuset og tyvstjal hele samlingen fra Marinestuen, uden så meget som at sige tak, fordi vi havde reddet hele. Dette hørte jeg først om flere måneder senere. Museet var nu næsten gået i stå, familien Skånvad var flyttet på Hadsund Syd i stationsbygningen, anlægsgartneriet var blevet mere omfattende, og der havde ikke været afholdt museumsmøde de sidste år. I 1971 måtte bestyrelsen selv indkalde til møde på Hotel Hadsund, og hertil var Skånvads svar, at vi selv måtte bestemme om vi ville holde møde, og at han kun ville komme hvis han fik tid, og at han iøvrigt intet havde at bidrage med.

Det hele var gået i hårknude, og efter 1970 hvor der var kommunesammenlægning havde vi også fået en borgmester, Tage Jespersen. På grund af alt det nye var borgmesteren inviteret med til dette møde, hvor vi håbede på at komme i gang med museet igen. Skånvad mødte også op; men kun for at meddele, at nu da alt arbejdet var gjort ville han trække sig tilbage og forlod mødet.

Derefter udspandt der sig en livlig diskussion om hvor vi nu stod, og vi blev enige om at Tage Jespersen indtrådte som midlertidig formand, så vi kunne komme i gang med museumsarbejdet igen. Der var mange ting der trængte til at blive lavet, og om foråret 1971 blev frk Funders lejlighed ledig, og således havde vi nu hele huset i Vestergade 15.

Som tidligere var der en del istandsættelse at udføre, gulvet i stuen var sunket sammen og bjælkerne måtte udskiftes inden et nyt gulv kunne lægges. Der var en del malerarbejde som Ernst Jensen udførte.

hadsund museum

Bødker A.C. Gades tobaksbutik blev indrettet i den lille stue ud mod gade. Desuden var der folkestue, dagligstue samt et lille magasin med forgang.  Og da vi hidtil kun havde een nøgle til huset, måtte jeg til Randers for at få lavet en ny, da den ikke var helt almindelig. Museet i hele Vestergade 15 blev åbnet i juli 1971.

10

11

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *